Over Floga

De drijvende kracht achter Floga is RYT® 500 gecertificeerd yoga-docent Floor De Backer:

Yoga speelt al lang een grote rol in mijn leven. Voordat ik Floga opgericht heb, werkte ik ruim 15 jaar als kinesitherapeut / fysiotherapeut, met de laatste 5 jaar een master-specialisatie in geriatrie. Tijdens het werken met kwetsbare ouderen, kinderen, zwangeren, sporters en het menselijk lichaam in het algemeen werd mij duidelijk hoe belangrijk preventieve en holistische zorg is – iets dat juist vaak ontbreekt in ons normale zorgsysteem. Het leidde mij naar de wereld van yoga. Na eerst jarenlang zelf yoga beoefend te hebben, besloot ik om de volgende stap te maken: het oprichten van yoga-instituut Floga.

Ik geloof sterk in de voordelen van yoga als een preventieve maatregel voor het behoud van gezondheid en welzijn. Yoga gaat veel verder dan alleen fysieke oefeningen. Het is een praktijk die zich richt op het versterken van de verbinding tussen lichaam en geest, en helpt om een evenwichtige en gezonde levensstijl te creëren. Het kan helpen bij het verminderen van stress, het vinden van contact met jezelf, het creëren van mentale helderheid en het verbeteren van flexibiliteit en kracht. Het beoefenen van yoga is daarmee een krachtig middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Met het oprichten van Floga in de voormalige yogastudio van Nico Liplijn wil ik een instituut creëren waarmee ik mijn deelnemers kan begeleiden in hun yogapraktijk en hen de tools geven om deze praktijk in hun dagelijks leven toe te passen. Mijn sessies zijn gericht op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich vrij voelt om zijn of haar eigen grenzen te verkennen, en waar zelfzorg centraal staat. Niet door te vertellen wat de deelnemers moeten doen, maar door hen kennis en tools aan te reiken die ze nodig hebben om zelf te ontdekken wat gezond gedrag voor hen betekent. Met de juiste intentie, intrinsieke motivatie, nieuwsgierigheid, inspiratie, vertrouwen, realistische doelen, kleine stappen en goede ondersteuning, kun je alles creëren wat je wilt.

De top van een berg bereik je stap voor stap. Het grotere doel hou je in je achterhoofd, terwijl de realistische kleine doelen voor een continu gevoel van progressie zorgen – en dat kun je iedere keer vieren! Kracht, geluk en gezondheid komen van binnenuit.

Floor De Backer

Oprichter van Floga