Magische Morgen

Start je dag met een uur me-time en geef jezelf een jumpstart. Hoe je je dag begint, bepaalt de rest van je dag en heeft uiteindelijk invloed op je leven. Een ochtendroutine kan je helpen je doelen te bereiken, persoonlijke groei te bevorderen en je levenskwaliteit te verbeteren.

“De Magische Morgen geeft me meer energie tijdens de hele dag!”

– Enthousiaste deelnemer

Van een goede start heb je de rest van je dag profijt

In Floga’s Magische Morgen (FMM) investeer je één uur in de ochtend aan je lichaam en geest. FMM is geïnspireerd op The Miracle Morning (TMM) van Hal Elrod, waarbij hij de ochtendroutines van succesvolle mensen bestudeerde en op basis van zijn inzichten de SAVERS-methode creëerde:

[S]tilte

Mediteer, bid of creëer momenten van stilte om je geest tot rust te brengen.

[A]ffirmaties

Herhaal positieve zinnen om je mindset te versterken en zelfvertrouwen op te bouwen.

[V]isualisatie

Stel je mentaal voor hoe je je doelen bereikt en hoe dat voelt.

[E]xercise (fysieke oefening)

Beweeg je lichaam met activiteiten zoals yoga, joggen of sporten om je energieniveau te verhogen.

[R]eading (lezen)

Lees inspirerende boeken of artikelen om je geest te voeden en je kennis te vergroten.

|S|chrijven

Reflecteer, houd je progressie bij en cultiveer dankbaarheid.

FMM is een aangepaste interpretatie van TMM die goed samengaat met yoga en ook in groepsverband kan worden gedaan. Hiervoor heb ik me onder andere laten inspireren door mijn eigen jarenlange ervaring met TMM, Dashama en mijn mede yogi’s van het Flow State Yoga Institute. Er zijn twee variaties van FMM beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken. Ontdek welke het beste bij jou past!

Magische Morgen: Kundalini geïnspireerd

Onmiddellijk van start!

Verhoog je energie en activeer chakra's

Verbeter je houding

Vast stramien en herhalende bewegingen

Geen yoga-ervaring nodig

Me-time! Moment voor jezelf

De Kundalini geïnspireerde variant van Floga’s Magische Morgen wordt gedaan op wisselende muziek van telkens 3 minuten. De 7 verschillende chakra’s worden door middel van beweging, ademhaling en meditatie geactiveerd. De verschillende spiergroepen (buik-, rug-, arm-, beenspieren ) worden tezelfdertijd intensief getraind. Tijdens de 10 weken bouwen we de bewegings-, houdings- en ademhalingsoefeningen qua inspanningsduur en intensiteit op zodat je deze op het einde elk 3 minuten na elkaar kan volhouden. Sommige bewegingen en mantra’s (herhalende woorden / zinnen) zijn afkomstig van uit de kundalini yoga. Een yogatechniek die erop gericht is de verschillende blokkades in ons energielichaam op te heffen. Maar ook als ‘energielichaam’ en ‘blokkades’ je weinig zeggen zul je na deze FMM – Kundalini goed wakker zijn en klaar voor de dag!

Ervaring met yoga of goede coördinatie is totaal niet noodzakelijk. De bewegingen kunnen heel eenvoudig gemaakt worden en worden 3 minuten herhaald. Je krijgt ze zeker onder de knie!

FMM – Kundalini, blijft qua houdingen, bewegingen en opbouwen tussen de verschillende series vrij gelijk. De muziek en affirmaties variëren wel elke keer waardoor elke les en serie toch iets anders is.

Het is aan te raden tijdig aanwezig te zijn en het volledige uur mee te volgen. Maar mocht je iets later zijn of vroeger moeten vertrekken is dat in deze sessie enigszins mogelijk, we starten namelijk met lezen, en eindigen met schrijven.

Voor het lezen neem je een eigen inspirerend boek mee. Of gebruik je een boek uit Floga’s mini-bieb. Het schrijven kun je in een Journaling App zoals One Day doen, maar ook in het Floga note-boekje dat je bij de eerste les krijgt.

  Wat heb je nodig?
   

  • Flexibele kledij waarvan je een laagje kunt uittrekken. Afhankelijk van je conditie & je gekozen intensiteit kun je gewone casual werkkledij aan doen (geen rok!) en na de FMM – Kundalini geïnspireerd rechtstreeks doorrijden naar je werk. De Floga studio zit aan de doorgaande weg naar de snelweg. 😉
  • Een handdoek als je snel zweet.
  • Een kussensloop voor de bolster (71cm x 30cm x 12cm), zeker als je make-up draagt.
  • Optioneel: een eigen boek voor het leesdeel en een eigen schrijfboekje/app voor het schrijfdeel.
  • Heb je momenteel een acute schouderblessure? Dan is de FMM – Kundalini geïnspireerd momenteel minder iets voor jou. Ik kan altijd aanpassing voor je voorzien, toch zou ik met een schouderblessure naast fysiotherapie het eerst voor de FMM – Vinyasa Flow gaan.

  € 199,-

  Serie van 10 + 1 lessen (60 minuten per les)

  Aankomende startmomenten

  Magische Morgen: Vinyasa Flow

  Rustig opstarten

  Moment voor jezelf

  Bewegen & strekken

  Dynamisch & opbouwend

  Energiek

  Verbind lichaam en geest

  Deze Flogas Magische Morgen – Vinyasa wordt gedaan op vaste muziek en bevat als hoofdelement een vaste vinyasa yoga flow die stapsgewijs doorheen de 10 weken wordt opgebouwd. De vinyasa flow start rustig op na het lezen en bevat onder andere aanspanning en ontspanning van buik-, rug-, arm-, beenspieren en enige dans. Daarna gaan we weer rustig over naar een moment van meditatie, de affirmaties, visualisatie en eindigen met schrijven. Binnen jouw eigen grenzen en mogelijkheden kom je tot een ochtendflow die je helemaal eigen wordt en ook thuis jouw nieuwe ochtendroutine kan vormen. De vaste muziek zal via Spotify met je gedeeld worden.

  Enige ervaring met yoga is handig maar niet noodzakelijk.

  Het is aan te raden tijdig aanwezig te zijn en het volledige uur mee te volgen. Maar mocht je iets later zijn of vroeger moeten vertrekken is dat in deze sessie enigszins mogelijk, we starten namelijk met lezen, en eindigen met schrijven.

  Voor het lezen neem je een eigen inspirerend boek mee. Of gebruik je een boek uit Floga’s mini-bieb.

  Het schrijven kun je in een Journaling App zoals One Day doen, maar ook in het Floga note-boekje dat je bij de eerste les krijgt.

  Bij elke nieuwe lessenserie op hetzelfde moment (dus om de 3 maanden) wordt een nieuwe vinyasa flow coördinatie aangeboden. Je kunt deze lessenreeks dus meermaals volgen zonder helemaal in herhaling te vallen.

   Wat heb je nodig?
    

   • Flexibele kledij waarvan je een laagje kunt uittrekken. De FMM bevat een aantal hoogintensieve beweegmomenten waardoor je ademhaling en hartslag omhoog gaat maar je waarschijnlijk niet onmiddellijk fel gaat zweten. Je kunt dus in principe gewone casual werkkledij aan doen (geen rok!) en na de FMM – Vinyasa Flow rechtstreeks doorrijden naar je werk. De Floga studio zit aan de doorgaande weg naar de snelweg 😉
   • Een handdoek als je snel zweet.
   • Een kussensloop voor de bolster (71cm x 30cm x 12cm), zeker als je make-up draagt.
   • Optioneel: een eigen boek voor het leesdeel en een eigen schrijfboekje/app voor het schrijfdeel.

   € 199,-

   Serie van 10 + 1 lessen (60 minuten per les)

   Aankomende startmomenten