Yoga Basics

Deze lessen van 60 minuten laten je kennismaken met yoga en de Floga studio. Verken de mogelijkheden van je lichaam en bouw stapsgewijs basis-asana’s (yoga houdingen) op. Ontdek je eigen grenzen – want ieder lichaam is anders – door zelf je intensiteit en moeilijkheidsgraad te bepalen. Maak kennis met de kracht van yoga, en de positieve invloed ervan op lichaam en geest.

Yoga Basics lessen zijn nu zowel los en als serie te boeken!

Maak kennis met de kracht van yoga

De Yoga Basic lessen duren 60 minuten en zijn iets eenvoudigere, kortere lessen dan de Vinyasa Flow lessen. Verder bevatten ze dezelfde elementen die een typische yoga les bij Floga bezit: rustig aankomen op je mat, iets van ademhalingstechnieken, enkele asana’s (yoga houdingen), vaak iets van buikspieroefeningen en afsluiten met een shavasana (rusthouding) eventueel aangevuld met een meditatie. In de Yoga Basics leer je letterlijk de basis van de (vinyasa flow) yoga. Hierbij maak je kennis met wat yoga is, verken je de mogelijkheden van je lichaam en bouwen we stapsgewijs de verschillende basis asana’s (yoga houdingen) op. Denk aan onder andere mountain pose, child pose, downward facing dog, plank variaties, lunge variaties, warrior 1 – 2 – 3, forward fold, puppy pose, en meer. Vaak wordt er ook een sun salutation reeks gedaan (de ‘zonnegroet’). Aan de hand van het niveau van de groep worden verschillende houdingen en variaties aangeboden zodat iedereen voldoening op het gepaste niveau vindt. Zeggen voorgaande houdingen je nog weinig? Dan zal er zeker een nieuwe wereld voor je open gaan! Waarbij je op het einde van een les alle grote spiergroepen in je lichaam aangespannen en gerekt hebt, terwijl je bewust werd van je eigen lichaam en je de stroom van doordeweekse gedachten even kon loslaten. 

 De Yoga Basics zijn de enige lessen die zowel los als in serie aangeboden worden.

Ben je nog niet zeker of yoga danwel de Floga studio bij je past of laat je agenda het niet toe om je te engageren voor een 11 weken durende serie? Dan is een losse Yoga Basics les op vrijdag ochtend mogelijk iets voor jou. Deze volwaardige los te boeken groepslessen worden afgestemd op het niveau en de noden van de groep op dat moment. Een pure Yoga Basics les of net een voorproefje van een Magische Morgen , een Yin Yoga & Meditatie of een Zen Zone les. 

Wat kun je verwachten?

Geen ervaring nodig

Losse lessen & serie mogelijk

Voor beginners én gevorderden

Sun Salutations, Warriors én buikspieren

Verbeter je houding

Tijd voor jezelf. Me-time!

De Yoga Basics losse les is ideaal als je: 

 • eens kennis wilt maken met yoga of de Floga studio.
 • slechts af en toe een les wilt volgen.
 • tot net voor de les wil boeken. (max 7 matten, vol is vol)
 • houdt van een wisselende groep yogi’s.
 • nood hebt aan wat diepgang over de houdingen en houdingen langzaam wilt opbouwen, maar geen privé les wil of kan inplannen. 

De Yoga Basics serie is ideaal als je:

 • conditie nog niet zo goed is en 75 minuten Vinyasa Flow les nog te lang voor je is.
 • simpelweg liever 60 minuten yoga doet.
 • al even bezig bent met yoga, maar graag nog eens de basis belicht wilt hebben.
 • regelmaat in je yoga lessen wil creëren.

Tijdens de Yoga Basics wordt er, net zoals in de andere lessen, altijd rekening gehouden met de mogelijkheden van je lichaam, en met blokken en andere yoga hulpmiddelen gewerkt. Door gepaste opbouwende verbale en visuele instructies gecombineerd met (indien gewenst) manuele correcties kun je in yoga asana’s komen die voor je lichaam haalbaar en gezond zijn. Net zoals in alle lessen bij Floga wordt er gekeken naar jou beste uitgangshouding.

De Yoga Basics losse lessen zijn de enige groepslessen die per les geboekt kunnen worden. Hierdoor zal de groep deelnemers wisselen, en bouwen lessen minder op elkaar voort. Ervaring leert echter dat je elke keer andere dingen kunt oppikken en ook hieruit veel kan groeien. Ook als je een ervaren yogi bent, kan een les waarin je vertraagt en weer naar de basis gaat zinvol zijn om weer iets bewuster in de houdingen te staan.

Bij de Yoga Basic serie (10+1 lessen) blijf je met dezelfde groep deelnemers, hierdoor bouwen de lessen wel op elkaar voort.  

  Wat heb je nodig?

   

  • Flexibele kledij waarvan je een laagje kunt uitdoen.
  • Een handdoek als je snel zweet.

  € 25,-

  Losse les van 60 minuten

  € 199,-

  Serie van 10 + 1 lessen (60 minuten per les)

  Boek een Yoga Basics les of serie

  Aankomende startmomenten voor een serie:
  Losse lessen: