Privé-sessie

Zoek je maximale aandacht voor jouw persoonlijke situatie, specifiek maatwerk, of beoefen je yoga het liefst in een besloten 1-op-1 situatie? Dan is een privé-sessie wellicht iets voor jou.

Soms kan het zijn dat je niet graag in groepen beweegt, je individuele aandacht wilt of nodig hebt, je bepaalde houdingen maar niet onder de knie krijgt, je specifieke vragen / noden / blessures hebt, je wilt helen, je even een luisterend oor of een moment voor jou alleen nodig hebt. Voor al deze scenario’s bied ik de diverse privé-sessies aan. Een privé-sessie is altijd op maat, en voor jou alleen. Floga beschikt over meerdere ruimtes waar de privé-sessie kan doorgaan, samen kiezen we de plek die op dat moment het meest geschikt is / het meest comfortabel voelt. Dat kan aan tafel, op de bank of de ligbank zijn in de ontvangstruimte, maar ook op de crosstrainer, in de yoga ruimte, een geborgen plek in de belevingstuin, of wandelend in het bos.

In een privé-sessie zit, sta, loop, lig… ik samen met jou en bekijk ik op welke manier ik je vraagstelling zo goed mogelijk kan beantwoorden. Soms kan dit ook betekenen dat ik je adviseer (eerst / ook) naar een andere professional te gaan. Ik werk niet samen met zorgverzekeraars.

Deskundige begeleiding

Holistische aanpak

Sessie helemaal voor jou alleen

Geschikt voor ieder startpunt

Samen werken aan jouw reis

100% focus op jouw situatie

Boek een privé-sessie

 

In principe ben ik buiten de vaste groepssessies beschikbaar voor privé-sessies. Dit is doorgaans op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Een normale privé-sessie duurt 75 minuten en kost € 119,- (incl. btw). Achteraf wordt er thee geserveerd.

Neem contact op om een afspraak in te plannen en om je specifieke wensen qua inhoud door te spreken. 

Welke privé-sessies zijn er?

 

Hieronder is er een overzicht van de soorten privé-sessies die ik aanbied. Alle yogastijlen en soorten behandelingen in de intieme sfeer biedt ik niet aan. Mocht je hier nood aan hebben verzoek ik je vriendelijk elders naar toe te gaan.

Yoga & yoga-anatomie

Vanuit mijn achtergrond als (geriatrie)fysiotherapeut, kinesist en revalidatiewetenschapper is het menselijk lichaam en de anatomie mij goed bekend. In een yoga groepsles zal ik altijd verbaal en manueel bijsturen waar nodig, kan en wenselijk is. Echter kan het zijn dat je specifieke fysieke beperkingen of blessures hebt waarmee rekening gehouden moet worden. Heb je bevoordeeld artrose, reuma, parkinson of je bent revaliderende (geweest) bij een fysio en wil je yoga (weer) gaan oppakken? Of je krijgt bepaalde yogahoudingen maar niet onder de knie en wil je graag uitzoeken waarin het hem zit? Of heb je bepaalde lichaamsklachten en wil je weten welke asana’s / asana variaties er gunstig of net ongunstig zijn voor je lichaam?

In deze gevallen is het raadzaam enkele 1 op 1 sessies in te plannen zodat je beter voor je lichaam kan zorgen tijdens verdere yogasessies. Ik kijk dan samen met je naar welke lichaamsstructuren je op welke manier je kunt inzetten of wat jouw persoonlijke kernpunten zijn. Je hoeft geen groepslessen bij Floga te volgen om hiervan gebruik te maken. Ook als je bij een andere yogaschool ingeschreven bent, ben je van harte welkom!

Een individuele yoga sessie kan ook prettig zijn als je nood hebt aan je eigen yoga-flow of als je een vaste yoga-flow thuis doet en deze wil verfijnen of eens een extra paar ogen wil voor de uitvoering, of als je niet graag oefent in groepsverband. Ik bouw graag samen met je een yoga flow op die je individueel hier of thuis kunt oefenen.

Reiki

Als lichtwerker heb ik Reiki 1 en 2 afgerond. Van hieruit kan ik je reiki geven. Reiki is een alternatieve geneeswijze afkomstig uit Japan. Het is gebaseerd op het kanaliseren van universele (rei) levensenergie (ki) om heling en welzijn te bevorderen. Volgens de principes van Reiki stroomt levensenergie door ons heen en is het essentieel voor ons welzijn. Wanneer de energiestroom verstoord of geblokkeerd raakt, kan dit leiden tot fysieke, emotionele of spirituele onbalans en gezondheidsproblemen. Yoga werkt ook met energiestromen daar zie je het terug in chakra’s wordt het onder andere benoemd als prana, bij Qi-gong en accupuntuur wordt het benoemd als Qi / Chi. Er zijn subtiele verschillen en ook veel overlap.

Tijdens een Reiki-sessie hou je je kleren aan en lig je vaak onder een deken. Ik zal mijn handen op verschillende posities op / boven het lichaam plaatsen om de energiestroom te helpen herstellen en het zelfgenezend vermogen te ondersteunen. Daarnaast maak ik ook gebruik van ondersteunende muziek, stenen / mineralen of energetische muziek instrumenten. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van reiki, melden sommige mensen positieve ervaringen zoals ontspanning, stressvermindering en heling. Zelf ben ik ook op deze manier met de helpende werking van Reiki in aanraking gekomen. Reiki kan gezien worden als een complementaire therapie, en niet als een medische behandeling. Bespreek medische problemen altijd met uw behandelend arts.

Lifestyle coaching

Vanuit mijn zorg- en yoga-achtergrond ben ik goed bekend met de werking van lichaam en geest. Die connectie tussen lichaam en geest heeft me al altijd geboeid. Fysieke problemen hebben uitwerking op de geest. Mentale problemen hebben weerslag op het lichaam. Ook financiële en sociale uitdagingen hebben hun invloed op beide. Het menselijk lichaam en de menselijke geest zijn met elkaar verbonden op meer niveaus dan we soms van bewust zijn. Als fysiotherapeut werk je niet enkel met een fysieke klacht, je werkt met een volledig persoon die aan dat specifieke lichaamsdeel vastzit en vaak ook met de omgeving van die persoon. Reguliere gezondheidszorg beperkt zich (deels omwille van de eisen van zorgverzekeraars, deels omwille van wetenschappelijke protocollen) nog te vaak tot de specifieke gekaderde klacht van dat moment, en niet op het hele systeem. Dit is ook waarom ik de reguliere gezondheidszorg heb verlaten. Zonder een holistische behandeling kunnen (complexe) klachten naar mijn mening nooit duurzaam herstellen. We leven allemaal in ons eigen ecosysteem zowel op macro als op microniveau. Vanuit mijn persoonlijke interesse heb ik diverse bijscholingen en therapieën gevolgd om wijsheden en technieken in mijn leven te integreren. Als persoon zal ik altijd blijven groeien en pretendeer ik niet alles te weten of de hele wereld te redden. Wel weet ik uit ervaring dat ik een luisterend oor kan bieden, een goede spiegel kan zijn, gepaste en concrete tips kan geven, lichaam en geest weer meer in contact kan brengen met elkaar, en stenen (soms groot soms klein) in een rivier kan verleggen. Als jouw rivier momenteel eerder op een draaikolk lijkt. Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor een lifestyle coachinggesprek.

Balans & duizeligheid

Balansproblemen en duizeligheidsklachten kunnen je dagdagelijkse bezigheden, hobby’s, werk en slaap ernstig verstoren. De huisarts, KNO-arts, neuroloog en fysiotherapeut kunnen je hier vaak mee helpen. Ik raad je dan ook van harte aan eerst met deze klachten naar een medisch specialist te gaan. Echter leidt dit niet altijd tot een gepaste oplossing. Als (geriatrie)fysiotherapeut heb ik veel mensen met duizeligheidsklachten en balansklachten geholpen zowel op de duizeligheidspoli in het ziekenhuis, als in de eerste lijn. Zowel jong als oud. Ik vind het persoonlijk een uitdagende doelgroep waar doorgaans veel meer mee te bereiken is dan dat er in het reguliere circuit mee bereikt wordt. Sommige duizeligheids- en balansklachten zullen inderdaad blijvend zijn en getolereerd en geaccepteerd moeten worden. Andere duizeligheids- en balansklachten kunnen wellicht nog deels gereduceerd worden. In beide gevallen ga ik graag met je op zoek wat de mogelijkheden zijn om het zo draaglijk mogelijk te maken voor jou. Er bestaat namelijk geen eenduidige oplossing voor een complex probleem zoals duizeligheid & balansklachten. Ik beschik over een ruime oefenzaal / yoga ruimte waarbij de ondergrond, lichtintensiteit en externe prikkels gereguleerd kunnen worden tijdens het oefenen. Ook beschik ik over een brede behandelbank om eventueel samen vaak door de huisarts of fysio aangeleerde Epley manoeuvre ,oefeningen van Brand, Cawthorne en Cookseyoefeningen uit te voeren. Indien een sessie van 75min nog te intensief voor je is kan in overleg ook in halve sessies gewerkt worden. De oefeningen die ik geef zijn holistisch en niet vergoed door de zorgverzekering. Voor medische balans- en duizeligheidstherapie die vergoed wordt dien je naar een gecontracteerd fysiotherapeut of duizeligheidscentrum te gaan. Bespreek medische problemen altijd met uw behandelend arts.

Privé retraite

Wil je graag even helemaal weg zijn, en is er geen mogelijkheid om op vakantie te gaan? Dan is een private retraite misschien wel iets voor jou! Bij een private retraite komen verschillende Floga technieken aan bod. Stel je voor, je ochtend routine achter de rug, de kinderen naar school een ritje in de auto (of op de fiets) en whooa mmmm even een mentale tussenstop, moment voor jezelf bij Floga. Hier kun je weer op adem komen, jezelf ruimte schenken en hernieuwde balans vinden. Bij Floga ontvouwt zich een verhaal van heling, een gezond lichaam en geest, en de welverdiende rust voor iedereen die onze drempel overstapt. Rust betekend niet niks doen, rust betekend vaak wel aankomen in je eigen zijn.

Een Private retraite start doorgaans rond 10.30u of 13.00u en duurt ca. 3 tot 4 uur. We starten altijd met een korte ‘Presence’-meditatie en een kopje thee of koffie om te landen en op 1 lijn te komen. Waar heb jij vandaag behoefte aan? Milde of intensieve activiteit, ontspanning, reiki, stilte meditatie, een meditatieve of coachende wandeling, natuur, een luisterend oor, specifieke adviezen… vaak is het een combinatie van de verschillende aspecten dat wat een mens een reset kan geven. Na inspanning volgt vaak het verlangen naar ontspanning, na veel praten of veel prikkels volgt vaak het verlangen naar een moment van stilte, na stilte ontstaat vaak het verlangen naar input. Tijdens een private retraite bij Floga is er ruimte voor dit allemaal. Tussendoor wordt er voldoende te drinken en lichte versnaperingen voorzien. Wil je nadien een complete lunch eten? Dan mag jezelf iets meenemen of kun je een reservering maken bij “De Bout” die op 600m lopen ligt (niet inbegrepen in de prijs).

Heb je interesse in een private retraite? Neem dan even contact op voor meer informatie en een prijsopgave voor de door jouw gewenste retraite.

Privé groepsles

Als zelfstandig bedrijf heb ik de mogelijkheid om mijn creativiteit de vrije loop te laten; hetzelfde geldt voor jou! Heb je een eigen groepje waarmee je graag eens yoga, meditatie of een andere beweegles zou willen doen? Wil je lessen in het Engels? Wil je graag eens een yogales doen met je gezin of collega’s? Of ben je een bedrijf en wil je je werknemers gezondheidsbevorderende yoga en mindfulness lessen aanbieden in functie van hun mentale welzijn?

Dan kun je een privé-groepsles inplannen. De maximale groepsgrootte is 7 personen en de les duurt 75 minuten. Neem contact op om jouw specifieke tijdstip en wensen te bespreken.

Bijzondere gelegenheden

Wil je graag een workshop op maat voor een bijzondere gelegenheid zoals een teambuilding, verjaardag, een vriendendag, vrijgezellen, verloving, etc. Neem dan contact op en samen kijken we of Floga de geschikte plek voor jullie is.

Qua richtprijs kun je het privé-sessie tarief aanhouden, met een eventuele meerprijs voor het personaliseren van de les, lesruimte, extra lestijd of catering.