Vinyasa Flow

Deze dynamische en actieve yogastijl met variërende houdingen vormt een mix tussen Hatha, Ashtanga, Iyengar en zelfs dans. Combineer kracht, flexibiliteit, mindfulness, vrolijkheid en uithoudingsvermogen. Stimuleer concentratie, innerlijke rust en verminder stress. Ontdek je eigen grenzen – want ieder lichaam is anders – door zelf je intensiteit en moeilijkheidsgraad te bepalen.

Balans tussen inspanning en ontspanning

Een Vinyasa Flow les bij Floga duurt 75 minuten om zowel aandacht te besteden aan inspanning als ontspanning. We beginnen met ademhalingsoefeningen om niet enkel fysiek maar ook met je gedachten aan te komen op je mat. Gevolgd door een kort inspirerend inzicht vanuit de (yoga)filosofie en een moment van stilte om je beeja (intentie voor de les) te ‘planten’. Vervolgens wordt er rustig een flow opgebouwd waarbij de asana’s (houdingen) steeds uitdagende of inspannender worden; om daarna weer rustig af te bouwen en met savasana en meditatie te eindigen. Tijdens een vinyasa flow les komen in wisselende verhouding zowel arm-, been-, rug- en buikspieren aan bod. Na de les is er de mogelijkheid om nog iets langer te mediteren of na te praten onder het genot van een kop kruidenthee.

Vinyasa Flow yoga combineert de vloeiende overgangen en veelzijdigheid van Hatha yoga met de dynamiek van Ashtanga yoga, waarbij ademhaling en creativiteit een belangrijke rol spelen. Vinyasa Flow yoga biedt niet alleen fysieke voordelen, maar helpt ook bij stressvermindering, verbeterde concentratie en het creëren van innerlijke rust en balans. Het is een holistische yogastijl die meer omvat dan alleen houdingen. Het brengt harmonie tussen lichaam, geest en ademhaling, en geeft je de mogelijkheid om de balans tussen rust en actie te vinden die belangrijk is in het leven. De Vinyasa Flow overdag is vaak energiek en richt zich op verschillende chakra’s, terwijl de Vinyasa Flow in Floga’s Zen Zone veel rustiger is en zich richt op het goed afronden van de dag. Is 75 minuten te lang voor je, of wil je zeer voorzichtig starten met yoga? Bekijk dan eens de series van 60 minuten: de Yoga Basic serie of de Magische Morgen.

Wat kun je verwachten?

Actief & dynamisch

Balans tussen inspanning & ontspanning

Verminder stress

Stimuleer concentratie en innerlijke rust

Kracht, flexibiliteit & mindfulness

Bepaal zelf de intensiteit en moeilijkheid

Vinyasa Flow yoga biedt een perfecte mix van mindfulness, kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen, creativiteit, vrolijkheid en spiritualiteit. Als fysiotherapeut voeg ik een vleugje Iyengar yoga toe om de correctheid van houdingen te waarborgen en rekening te houden met de lange termijn gezondheid van spieren en gewrichten. Tijdens de lessen stimuleer ik het gebruik van hulpmiddelen zoals yoga blokken, banden en meditatiekussens om je in de juiste positie te begeleiden. Daarnaast geef ik gerichte gedoseerde aanwijzingen waar nodig. Gericht zodat je in de juiste houding kunt komen. Gedoseerd zodat je in je flow kunt blijven zonder overweldigd te worden.

Vinyasa Flow yoga kan variëren in intensiteit, snelheid en moeilijkheidsgraad, afhankelijk van de gekozen houdingsopties en welk chakra centraal staat. Er worden altijd verschillende opties aangeboden en tijdens een lessenreeks worden de houdingen geleidelijk opgebouwd. Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen of je enkel verbale of ook hands-on begeleiding wilt. Je kunt altijd je ademhaling gebruiken als ankerpunt en bent vrij om tussendoor rusthoudingen aan te nemen. Belangrijk is dat je respect hebt voor je eigen lichaam en zonder oordeel accepteert wat zich op dat moment aandient. Luister altijd naar je eigen niveau en behoeften. Heb je veel of specifieke vragen? Dan kan een privéles ook eens verrijkend zijn.

Ben je benieuwd? Kom eens een Vinyasa Flow serie uitproberen bij Floga!

  Wat heb je nodig?

   

  • Flexibele kledij waarvan je een laagje kunt uitdoen.
  • Een handdoek als je snel zweet.
  • Neem een kussensloop voor de bolster mee (71cm x 30cm x 12cm) zeker als je make-up draagt.

  € 249,-

  Serie van 10 + 1 lessen (75 minuten per les)

  Aankomende startmomenten