Yin Yoga & Meditatie

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij houdingen langer worden aangehouden (3-5 minuten), voornamelijk in zittende of liggende uitgangshouding. De focus ligt op het strekken en ontspannen van bindweefsel, gewrichten en dieperliggende spieren. De les begint met bewust ademhalen en gronden, gevolgd door langdurige houdingen en afsluitend met een meditatie. Het is een meditatieve praktijk die helpt bij ontspanning en zelfreflectie.

Ontdek diepe ontspanning, ruimte en verstilling.

Voelen je spieren of gewrichten stijf? Ben je op zoek naar een balancerende activiteit voor je actieve sportactiviteiten? Voel je je laag in de energie of net helemaal overgestimuleerd en gestrest? Heb je vaak hoofdpijn, moeite met de dag afbouwen en slapen? Dan is Floga’s Yin Yoga en Meditatie iets voor jou. 

Het doel van Floga’s Yin Yoga & Meditatie is je lichaam & geest ruimte geven en verstilling te laten ervaren. Tijdens deze bijna volledig passieve yoga stijl worden asana’s (lichaamshoudingen) 3-5 minuten vastgehouden. De langdurige asana’s in zit en lig werken fysiek op het diepe bindweefsel/fascia, verlichten pijn, helpen spieren langer te worden, verbeteren gewrichtsmobiliteit en de algemene flexibiliteit. Energetisch opent Yin Yoga het meridiaanstelsel van het lichaam, ondersteunt het de energetische stroom en emotionele balans. Door het langzame karakter van Yin Yoga is het een zeer goede voorbereiding op de meditatie aan het einde van de les. Heb je nog nooit Yin Yoga gedaan, of ben je nog zeer nieuw met meditatie? Dan adviseer ik je eerst Floga’s Zen Zone te volgen. Hierbij maak je kennis met een groter scala aan ontspanningstechnieken waaronder Yin Yoga, Restorative Yoga en Meditaties en veel meer.

Wat kun je verwachten?

Een oase van rust

Geef je hoofd lucht

Geef je lichaam ruimte

Spirituele connectie & Meditatie

Laat je zorgen even achter

Ontspannend moment voor jezelf

De nacht vormt vaak een weerspiegeling van je dag. Ben je overdag constant druk in de weer geweest? Dan kan het zijn dat je lichaam & geest in de avond ook nog lekker lang in de weer zijn om al die activiteit te verwerken en tot rust te komen. Het introduceren van een aantal meditatie- en ademhalingsmomenten tijdens een dag kan wonderen verrichten. De avond afbouwen met een vast rustgevend avondritueel kan je lichaam & geest helpen makkelijker de ontspanning te vinden om te slapen. Misschien wordt Yin Yoga of Meditatie wel je nieuwe vaste avondritueel. 

Het doel van Floga’s Yin Yoga & Meditatie is om je lichaam & geest ruimte te geven en verstilling te laten ervaren. Yin Yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij houdingen 3 tot 5 minuten worden aangehouden. Hierdoor krijgt je lichaam de tijd om aan de houding te wennen en er ‘dieper in te zakken’. Door gebruik te maken van blokken, bolsters, straps, kussens, kleedjes, verschillende ademhalingstechnieken en rustige muziek wordt je ondersteund om de Yin Yoga houdingen aan te kunnen nemen en vol te kunnen houden. Daarnaast wordt tijdens de les ook meegeven waarvoor welke houding dient, waar je de rek hoort te voelen en wat bepaalde ‘blokkades’ kunnen betekenen. Yin Yoga is meer dan gewoon een ‘strechingsoefening’, het is een opening creëren naar verbinding met je diepere zelf. De uitgangshouding zijn allemaal in zit of lig. Door zijn langzame karakter is Yin Yoga een zeer goede voorbereiding op de 15 tot 35 minuten durende meditatie aan het einde van de les. Soms maken we ook een uitstapje naar de nog rustigere yoga varianten Restorative Yoga en Yoga Nidra. De meditaties variëeren per les van rustig geleide visualisaties, bodyscans, EFT (Emotional Freedom Tapping), Pranayama (ademhalingstechnieken), Trataka (object meditatie), klankbaden tot complete stilte meditaties. 

Na de sessie is er een mogelijkheid om in stilte thee te drinken. 

Yin Yoga kan door iedereen gedaan worden. Heb je osteoporose, gevoelsuitval, hernia, uitstralende pijnen, ben je zwanger of recent zwanger geweest of recent geopereerd? Geef dit vooraf dan even aan. Yin Yoga kan zeer fijn zijn in het laatste trimester van je zwangerschap te doen. Yin Yoga wordt ontraden bij hypermobiliteit, het is dan zinvoller eerst je spieren te versterken tijdens actievere lessen zoals de Magische Morgen, Yoga Basics of Vinyasa Flow.

  Wat heb je nodig?

   

  • Warme comfortabele kleren en dikke sokken. Tijdens Floga’s Yin Yoga & Meditatie zul je zeer langzaam bewegen, lang in dezelfde houding blijven en ontspannen. Dit zorgt meestal ervoor dat je lichaam afkoelt, al krijgen sommige mensen door de vrijgemaakte energiestroom het soms ook warmer. Het is makkelijker ontspannen als je het warm genoeg hebt en je kleren kunnen meerekken.
  • Een kussensloop voor de bolster (71cm x 30cm x 12cm), zeker als je make-up draagt.

  € 249,-

  Serie van 10 + 1 lessen (75 minuten per les)

  Aankomende startmomenten